Spojená škola internátna Michalovce

Dnes je 25.April 2024, meniny má Marek, zajtra Jaroslava

2985 2 cukrárska výroba

PDF Tlačiť E-mail

Pripravuje žiakov na:

  • pásovú výrobu zákuskov
  • zdobenie zákuskov
  • obsluhu a ovládanie strojov pri výrobe zákuskov
  • prácu v potravinárskych skladoch
  • posudzovanie kvality a akosti produktov
  • ovládanie záručných lehôt potravín a výrobkov
  • na organizovaný spôsob práce na pracoviskách

cukr._02 cukr._01 cukr._04

Odborné kompetencie

a) Požadované vedomosti

Absolvent má:

  • popísať základné pojmy sveta práce,
  • posúdiť svoje predpoklady pre výkon zvoleného povolania a možnosti ďalšieho štúdia a profesijnej orientácie,
  • ovládať a rešpektovať základné práva a povinnosti v pracovnom procese,
  • charakterizovať základné druhy potravinárskych surovín a pomocných látok,
  • popísať príslušné nástroje, náradie, stroje a zariadenia,
  • definovať základnú podstatu výrobného procesu,
  • definovať sanitačné opatrenia na pracovisku,
  • poznať zásady hygieny a bezpečnosti práce a ochrany zdravia pri práci.

b) Požadované zručnosti

Absolvent vie:

  • pripraviť pracovisko,
  • pracovať so surovinami a materiálmi,
  • voliť správne pracovné postupy,
  • používať príslušné nástroje, náradia, stroje a zariadenia,
  • posudzovanie záručnej lehoty potravín a výrobkov,
  • uskutočňovať práce v sklade,
  • uskutočňovať práce v expedícii,
  • uskutočniť jednoduchú údržbu príslušných strojov,
  • správne odkladať a ukladať výrobky, nástroje a náradie,
  • vykonávať sanitačné opatrenia na pracovisku,
  • dodržiavať zásady hygieny, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, protipožiarnej ochrany.

Školský vzdelávací program odboru - 2985 2  cukrárska výroba

ŠkVP - cukrár